Skärmavbild 2020-01-13 kl. 13.44.18.png

Hej på dig! Kul att du vill veta mer om vem som finns bakom detta lilla företag. Jag har klottrar ner ett par ord nedan och vill du veta något mer så får du gärna höra av dig :)

Hej! Välkommen till min hemsida, roligt att du vill veta mer om mitt företag. Jag heter Myriam, är 30 år och bor i lilla Landskrona i södra Skåne. 

Jag har studerat modevetenskap vid Lunds Universitet och tog min kandidatexamen sommaren 2015. 

I januari 2015 startade jag Myriam Jabert Jewelry & Design som jag driver som enskild firma.

 

Hantverket lärde jag mig på en kurs men mestadels genom att tillverka smycke efter smycke som från början inte alltid höll ihop eller var tillräckligt bra gjorda i mina ögon. Det var dock en stor grej för mig att se hur en idé i mitt huvud blev till ett färdigt silversmycke och jag blev genast förälskad i smycketillverkning. Nu, ett par år senare ser jag tydligt att jag har utvecklats väldigt mycket rent tekniskt. Många av er därute bär mina smycken och jag blir lika stolt varje gång jag känner igen något som jag gjort. 

Jag minns inte exakt när det skedde men vid något tillfälle bestämde jag mig för att ge mig in i ännu en bransch genom att börja med inredning. En nära vän till mig pushade mig att rita för ett par år sedan vilket jag bestämt tyckte att jag inte kunde. Men det blev en serie roliga figurer som jag lät ligga ett par år innan jag bestämde mig för att visa dem för världen. Inte visste jag då att dem skulle bli så populära! Kollektionen heter "Under the same stars", döpt efter en av min väns finaste låtar. Kollektionen fokuserar, på ett lekfullt och naivistiskt sätt, på mångfalden hos människor. I slutändan är vi alla just det- människor! Oavsett hur vi ser ut eller var vi kommer ifrån.  

Att vara egenföretagare kan vara tufft och utmanade ibland men aldrig har jag lärt mig så mycket av livet som jag gjort dessa sista år. Jag är tacksam för allt och jag hoppas få fortsätta många år framöver! 

 

Tack till alla er därute som värdesätter hantverk och design och stödjer småföretagare :)